Zorlasan hayat sartlari insanlar icin tek bir seyi amac haline getirdi. O da calismak, para kazanmak ve gecimini saglamak...
Bu amac ile insanlar neredeyse 7 gun 24 saat calisir oldular. Bu yogun calisma temposu da ister istemez siddetli stresi beraberinde getirdi.
Ozellikle buyuk sehirlerde trafikte gecen zaman, kalabalik, zor calisma sartlari ve bencil isverenlerle birlikte bu yogun calisma temposu geride ofkeyi ve depresyonu birakmaya basladi.
Calismak ve yeme, icme, uyuma gibi temel ihtiyaclarini karsilamak disinda baska vakti kalmayan insanlar sosyal yasantilarinda, iliskilerinde ve gunluk fonksiyonlarinda problemler yasar hale geldiler.
Uzerine dusunulmesi ve ciddi tedbirlerin alinmasi gereken bir durum olan yogun is temposu ve stres konusunda isverenlerin ozellikle sirket psikologu gibi kadrolari devreye sokmalari gerekmektedir.
Sirket psikologlarinin disinda calisaninin psikolojik danismanlik hizmeti alabilmesi icin cesitli arastirmalarin ve anlasmalarin yapilmasina oncelik vermek de yardim icin atilabilecek bir baska adim olabilir.
Aksi taktirde yogun is hayatindan bunalmis, kendi icin bir seyler yapamayan insanlarin calismaya devam ettigi kurumlarda depresyonun bulasici bir rahatsizliga donusmesi kacinilmazdir.
Comments